FSC®-certificaat verlengd
2 maart, 2021

FSC®-certificaat verlengd

Op 9 februari vond bij ons de FSC®-audit plaats, die wij met positief resultaat hebben afgesloten. Ons FSC-certificaat is weer verlengd. Wij gebruiken bijna uitsluitend FSC-papier. Hierdoor dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Verantwoord beheer

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat bossen door middel van verantwoord beheer behouden blijven. Verantwoord bosbeheer behelst bescherming van het leefgebied van planten en dieren. Respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders is ook heel belangrijk.

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Zo ben je er zeker van dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen. Een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij moeten aantonen dat ze zich aan de regels van FSC houden. Pas dan kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden.